2017. május 17., szerda

Karaktereim #2 - férfi főszereplők

Halihó!

Mint már ígértem nektek, a női szereplőim bemutatása után jöhetnek a férfiak! Ez azonban kicsit eltérő lesz az előzőtől, hiszen mint pl. látjátok, senkihez sem csatoltam képet, ennek az is az oka, hogy van akihez a mai napig nem találtam passzoló karaktert, pedig már feltúrtam kis túlzással az internetet (pl. Félician esetében), illetve szeretném, hogy inkább majd ti képzeljétek el őket a történet alapján. Inkább úgy gondoltam, hogy mesélnék róluk egy kicsit, pl. a hátterükről, mi jellemzi őket, stb. Ezúttal viszont kevesebb főszereplőt is hoztam nektek, csak hármat, mivel még két történetemnél (Paname, Az angyalok városa), eléggé kezdetlegesen vannak csak kidolgozva a férfi szereplők. Kedvcsinálónak egyelőre ennyit, fogadjátok őket sok szeretettel. :)


Félician Betranche (Il Capitano)

Kor: 21 év
Lakhely: New York
Születési hely: Salón-de-Provence, Franciaország
Hajszín: fekete
Szemszín: sötétbarna
Félician a franciaországi Provence-ban látta meg a napvilágot egy borászattal foglalkozó család sarjaként, és ennek megfelelően egész gyerekkorát egy farmon töltötte. Édesapja feltörekvő artista, édesanyja a marseille-i balett prímabalerinája volt, aki azonban korán visszavonult, hogy minden  idejét a családjának szentelje, és később tánctanárként helyezkedjen el. Félician tornászként kezdte a pályafutását, és 14 éves volt, amikor a szüleivel és szintén tornász húgával, Victoire-ral Párizsba költöztek. Itt azt mondták a fiúnak, hogy nem elég jó ahhoz, hogy profi sportoló váljék belőle, aki így (az édesapja nem kis nyomására) artista lett. Már 16 éves korától fellépett a Cirque National du France-ban, majd 18 évesen New Yorkba költözött, és az Il Capitano tagja lett.
A cirkuszban Felt a legtöbben ellenszenvesnek tartják, és Violeten kívül nem sokan akarnak vele együtt dolgozni. Sofi sem szívesen egyezik bele a közös munkába, ám ahogy alaposabban megismeri őt, sikerül a fiú álarca mögé látnia, és lassan megismernie a valódi énjét, amelyet olyan gondosan igyekszik elrejteni mindenki elől.
Érdekességek: jól gitározik; van egy féltestvére, Julien, akit azonban ki nem állhat. A történet vége után két évvel végül valóban eljut a hőn áhított monte carlói cirkuszfesztiválra, ám nem Sofival, hanem a húgával, Victoire-ral, ahol légtornász kategóriában megszerzik a második helyet.

Fernando Morales (Todo para el Juego)

Teljes név: Fernando Carlos Morales Quinto
Kor: 24 év
Születési hely: Montevideo, Uruguay
Lakhely: Buenos Aires, Argentína, Montevideo, Uruguay
Hajszín: fekete
Szemszín: sötétbarna
Fernando Ciudad del Platában, Montevideo egyik szegénynegyedében született, édesanyja ekkor mindössze 17 éves volt. Egy egyéjszakás kalandból született, anyja ugyanis ez időtájt takarítóként dolgozott egy szállodában, ahol viszonyba keveredett az egyik vendéggel.
Fernando nagy szegénységben és nélkülözésben nőtt fel, leginkább a nagymamája nevelte fel, mert édesanyja általában dolgozott, vagy az éppen aktuális pasijával töltötte az időt. Egész kisgyerekkorától kezdve focizott a helyi egyesületben, de viszonylag későn, 18 évesen fedezték fel a tehetségét, és ekkor igazolt az argentin bajnok csapathoz. Velük aztán jelentős sikereket tudott elérni, több évben is megnyerték az argentin bajnokságot, és az uruguayi válogatottban is stabil helyet tudott kiharcolni magának. 
Fernando végtelenül céltudatos ember, ha a fociról van szó, mindig száztíz százalékot teljesít a pályán, és határozott terve, hogy megnyeri a csapattal a Copa Américát. Azonban van egy múltbeli sötét titka, amit igyekszik gondosan mindenki elől eltitkolni, ám arra ő sem számít, hogy mi fog akkor történni, ha váratlanul újra felbukkan az életében Emilia Lugeni...
Érdekességek: Fernando mesztic, háromnegyedrészt spanyol, negyedrészt indián származású; a történet alatt az édesanyja (aki még csak 41 éves) elárulja neki, hogy terhes, és később születik egy kishúga, Carlota.

Gayen Vales (Atlantisz hangjai)

Kor: 22 év
Lakhely: Fyion, Vyiron tartomány
Születési hely: Gis, Bayoras tartomány
Hajszín: sötétbarna
Szemszín: barna
Gayen  a Bayoras tartománybeli Gisben született ugyan, de három éves korában átköltöztek Fyionba, ahonnan az édesapja is származott. Az ősi alconi nép leszármazottja, akik hosszú évszázadokon keresztül elszigetelten éltek az Alcon hegységben, és emiatt saját kultúrájuk, szokásaik maradtak fent, még a kinézetük is különbözik némileg az atlantisziakétól, hiszen általában sötét hajuk és szemük van az atlantisziak szőke hajával és kék vagy zöld szemével ellentétben.
Gayen csendes, magának való ember, aki megretten a hirtelen nyakába szakadó felelősségtől. Őrzőtársaival sem szívesen barátkozik, egyedül Tangamerát mondhatja jó barátjának, akivel már az Akadémiára is együtt járt.
Érdekesség: három testvére van, ő az egyedüli a családban, aki 16 éves korában, amikor a fiatalok eldönthetik, hogy édesanyjuk vagy édesapjuk nevét kívánják-e felvenni, az édesanyja mellett döntött. Ezt az iránta érzett tiszteletből és szeretetből tette, hiszen az asszony akkor már gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, és nem sokkal később el is hunyt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése